Història

HISTORIA DEL CLUB PATI BELL-LLOC


L'hoquei a Bell-lloc d'Urgell es remunta als anys 70. En aquella època el poble tenia, i encara te, una magnífica pista poliesportiva on principalment s'hi celebrava el ball i les festes majors i estava administrada per la Societat Cultural i Recreativa (SCR) de Bell-lloc d'Urgell.

A Lleida hi havia l'equip d'hoquei patins del Llista Blava que no tenía la pista coberta, i degut a que la climatologia de la zona es molt humida a l'hivern, se'ls hi feia molt dificil entrenar i vàren buscar una pista que estes coberta i relativament a prop de Lleida.
Amb un acord de col·laboració entre la SCR i el Llista, l'equip del Segrià va poder entrenar a Bell-lloc i el jovent del poble va descobrir un esport que se'ls hi feia rar, amb unes porteries molt petites i que es jugava amb un bastó a les mans.

Amb la pista muntada, ben aviat van començar a entrenar els primers jugadors locals i, al cap d'un any, ja disputaven els primers partits.

Fruit de la bona feina i la il·lusió dels practicants d'aquest esport, als anys 80 van arribar els exits amb la consecució del Campionat d'Espanya Infantil i la victoria en la Primera Copa Anxaneta que es va disputar.

El 31 de desembre de 1986 es va crear l'actual Club Patí Bell-lloc amb un ferm projecte per tenir hoquei de qualitat en el nostre poble i la fita es va aconseguir la temporada 94-95 en que es va pujar a la categoría Nacional Espanyola on el Club va militar durant 11 anys.

El fet de que el nostre Club disputés els partits d'aquesta categoría, va obligar a construir un nou pavelló a Bell-lloc per complir amb la normativa de mesures i capacitat del recinte. El pavelló va tardar 2 anys a construir-se, i durant aquest espai de temps els partits es van disputar al Pavelló de Mollerussa.
Altra vegada es va repetir lo dels inicis de l'hoquei a Bell-lloc, però aquesta vegada va ser el Bell-lloc el que va potenciar l'hoquei patins a Mollerussa, doncs igual com va passar a Bell-lloc el jovent de la capiltal del Pla d'Urgell va descobrir el nou joc que els hi brindava cada setmana el Club Patí Bell-lloc.

Pel nostre Club han passat quantitat de jugadors d'altissima qualitat i del nostre poble han sortit figures de l'hoquei patins que encapçalen com a màxim exponent els germans Carles i Albert Folguera que amb els seus Clubs i Seleccions han guanyat tots els trofeus haguts en aquest esport.

 

Please publish modules in offcanvas position.

Ens agradaría col·locar galetes en el teu ordinador per ajudar-nos a fer aquest lloc web millor. Per a obtenir més informació sobre les galetes, consulta la nostra política de Cookies
Política de cookies Ok